BIJ RJ

Wijnhandel & Slijterij

Wij zijn geopend

La Botera L’arnot Blanca

 9,50

Bodem: Kalkhoudende Klei

Druifsoort: Garnacha Blanca – Macabeo (Handgeplukt)

Wijnstokken: 15/20 jaar oude wijnstokken

Vinificatie: Na oogst snel geperst om oxidatie,
fermentatie te voorkomen gedurende 2 weken in traditionele betonnen tanks
onder gecontroleerde temperatuur tussen 16-18°C

Rijping: 2 maanden op fijne droesem in traditionele betonnen tanks

Neus: Verfijnde aroma’s van rijp bosfruit, evenwichtig

Smaak: Zeer frisse wijn die vol van smaak is, fruitige tonen, witte
bloemen, heerlijke en lange afdronk

Het wijnhuis Celler La Botera ligt in het dorp Batea en beschikt over 150 ha wijngaarden. Het is gecertificeerd door Terres de l'Ebre (Reserva de la Biosfera) als een milieuvriendelijke wijnmakerij. De Terres de l'Ebre heeft recht op het MAB-programma (Man and Biosphere) van UNESCO.

Het Terra Alta-project
Door middel van innovatie en moderniteit, zonder de traditie en kwaliteit te vergeten waarvoor we altijd bekend stonden, transformeert Celler La Botera zich in een van de belangrijkste wijnhuizen van de DO Terra Alta. In maart 2018 openden we onze spiksplinternieuwe wijnmakerij aan de rand van Batea waarmee we onze stempel drukken op dit prachtige middeleeuwse dorp.

Andere voorbeelden van vernieuwende initiatieven zijn de herstructurering en uitbreiding van de wijngaarden en de incorporatie van rassen als Chardonnay, Sirà (Syrah) en Merlot. Tegelijkertijd behouden we de lokale variëteiten zoals de witte Grenache en de rode Grenache, evenals de Macabeu en Samsó. Ook andere traditionele wijnbereidingsmethodes worden niet vergeten. Sommige wijnen worden bijvoorbeeld geproduceerd in traditionele betonnen tanks, die ondergronds zijn gebouwd. Ze zorgen niet alleen voor een constante temperatuur, ze hebben ook invloed op de wijn zelf.